Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС

Дата: 14.12.2020 09:08
Кількість переглядів: 446

У 2021 році виповнюється 35 років з дня аварії на Чорнобильській АЕС. На сьогоднішній день на обліку в управлінні соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області перебувають 8293 постраждалих громадян, з них: 405 осіб потерпілі I категорії, захворювання яких пов'язане з наслідками аварії на ЧАЕС, 92 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Дана категорія осіб користується пільгами відповідно Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». По мірі надходження коштів з державного бюджету проводиться виплата компенсації 50% та 25% вартості продуктів харчування за медичними нормами, встановленими Міністерством праці та соціальної політики України.

Згідно державної програми громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи санаторно-курортне лікування отримали 78 громадян віднесених до категорії I та 4 дітей, інвалідність яких пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС на загальну суму 631,8 тис.грн. Ушомирською сільською радою профінансовано санатарно-курортне лікування 7 потерпілих громадян 1 категорії. Отримали грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки за самостійним вибором 124 особи на суму 71,1 тис.грн.

Забезпечено пільговими рецептами 192 особи на загальну суму 518,0 тис.грн., скористалися пільговим зубопротезуванням 29 осіб на суму 48,9 тис.грн.

Потерпілі 1 та 2 категорії ЧАЄС користуються пільгами на житлово-комунальні послуги у грошовій безготівковій та готівковій формах зі знижкою 50 % згідно визначених норм.

Для домогосподарств з пічним опаленням здійснюється виплата коштів на придбання твердого палива.

Відповідно до вимог ст. 91 Бюджетного кодексу України за рахунок коштів місцевих бюджетів надаються пільги даній категорії громадян на проїзд автомобільним та залізничним транспортом приміського сполучення, проводиться відшкодування вартості проїзду у разі санаторного-курортного лікування потерпілих 1 категорії ЧАЄС та відшкодовуються послуги зв'язку.

Начальник управління соціальної політики

Коростенської районної державної адміністрації

Лілія СИТНІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь