Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Офісі Президента вітають ухвалення Верховною Радою президентського закону про держпідтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями

Дата: 18.12.2020 08:38
Кількість переглядів: 359

Верховна Рада ухвалила в цілому ініційований Президентом України Володимиром Зеленським закон про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями (так званий закон про інвестнянь), який допоможе відновити інвестиційну активність в Україні після кризового 2020 року.

Фото без опису

Виступаючи на відеоконференції керівників закордонних дипломатичних установ України у Києві, Глава держави зазначив, що законопроект № 3760 про підтримку інвестицій уже проголосований, він надає преференції для інвесторів, які хочуть розвивати свої проекти в Україні.

«Закон про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями дозволяє Україні запровадити конкурентні з країнами-сусідами умови для стимулювання залучення як внутрішніх, так і міжнародних інвесторів», – пояснила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів.

Зокрема, згідно із законом, державною підтримкою можуть скористатися інвестори, які ініціюють проекти з інвестиціями від 20 млн євро зі строком реалізації проекту до п’яти років та створюють нові робочі місця.

Загальний обсяг державної підтримки для нових інвестпроектів може становити до 30% від їхнього обсягу.

Підтримка надаватиметься підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров’я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері.

Крім того, ухваленим законом передбачена спеціальна урядова уповноважена установа, що займатиметься супроводом цих інвестиційних проектів, допомогою інвесторам від початку проекту й протягом усього часу їхньої тривалості.

«Ми очікуємо, що це дозволить після кризового 2020 року відновити інвестиційну активність в Україні. Очікуємо, що цим інструментом скористаються як внутрішні українські інвестори, які хочуть чи розширювати виробництво чи будувати нові проекти, так і іноземні інвестори», – додала Юлія Ковалів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь