Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#Децентралізація. Створення держадміністрацій в нових районах: Мінрегіон, Мінфін, Мінсоцполітики, СКМУ та ОДА обговорили план дій

Дата: 21.12.2020 15:54
Кількість переглядів: 378

Рішення Кабінету Міністрів України від 16 грудня дають можливість органам державної виконавчої влади та обласним державним адміністраціям розпочати підготовчу роботу з утворення та реорганізації районних державних адміністрацій.

Про це йшла мова 18 грудня під час узгоджувальної онлайн-наради Мінрегіону та обласних державних адміністрацій щодо реалізації Розпорядження Уряду про реорганізацію та утворення 119 районних державних адміністрацій та Постанови Уряду про Порядок здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються.

«З наступного тижня, з набуттям чинності цими урядовими рішеннями, ОДА та новопризначені голови РДА зможуть розпочати роботу з реорганізації районних державних адміністрацій. Вже зараз ви можете готувати Уряду пропозиції щодо кандидатур на голів РДА. Після їх призначення Президентом, спільно ви створите комісії, які займатимуться реорганізацією РДА. Постанова Уряду передбачає алгоритм основних дій усіх учасників процесу, сьогодні ми їх попередньо спланували, почули ваші пропозиції та застереження, жодне з яких не залишимо без уваги. Впевнений, що попри складність процедур і обмежений час на їх проведення, спільно ми зможемо успішно пройти етап, якого в Україні ще було – створити нову, сучасну, більш ефективну систему територіальної організації влади в країні», – сказав, звертаючись до представників ОДА, заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода.

Крім того, під час онлайн-наради представники ОДА висловили зауваження та пропозиції до проектів рішень Уряду про рекомендаційні переліки структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій, а також про їхню граничну чисельність. Передбачається, що Кабінет Міністрів розглядатиме ці проекти наступного тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь