Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Утворення нових районних державних адміністрацій - з’явилися тексти рішень Уряду

Дата: 25.12.2020 09:05
Кількість переглядів: 819

На Урядовому порталі з’явився текст Постанови №1321 «Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва майна, прав та обов’язків районних державних адміністрацій, що припиняються». Цю постанову Кабінет Міністрів схвалив 16 грудня.

Також опубліковано текст Розпорядження №1635-р «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій».

Ці документи дозволяють привести систему районних державних адміністрацій у відповідність до нового адміністративно-територіального устрою країни.

Новосформовані районні державні адміністрації керуватимуться у своїй діяльності чинним законом «Про місцеві державні адміністрації», поки законодавець розглядатиме новий законопроект, який підготував Мінрегіон у співпраці з профільним парламентським Комітетом та іншими учасниками реформи.

Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада України включила до порядку денного проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні» №4298. Документ отримав експертний висновок Центру експертизи доброго врядування Департаменту демократії та врядування Генерального директорату II (Генеральний секретаріат Ради Європи).

Як відомо, влітку 2020 року держава створила новий адміністративно-територіальний устрій України: затверджено території 1469 територіальних громад та утворено 136 нових районів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь