Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про заходи щодо легалізації трудових відносин, забезпечення мінімальних гарантій з оплати праці, підвищення рівня заробітної плати

Дата: 04.01.2021 13:45
Кількість переглядів: 533

Для забезпечення ефективної діяльності робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення в Коростенській районній державній адміністрації залучаються представники податкової служби, Пенсійного фонду, управління Держпраці в Житомирській області та Коростенського відділу поліції ГУ НП в Житомирській області.

Фото без опису

З початку 2020 року проведено 11 засідань робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. Здійснено 78 обстежень суб’єктів господарювання, виявлено 46 працівників без належно оформлених трудових відносин, легалізовано 46 робочих місць.

Постійно проводиться роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання  щодо підвищення рівня заробітної плати, збереження діючих та створення нових робочих місць, а також негативних соціальних наслідків нелегальних трудових відносин та виплати заробітної плати у «конвертах».

Функціонує телефон «Гарячої лінії» з питань дотримання законодавства про працю.

На сайті Коростенської районної державної адміністрації за посиланням створено розділ «Детінізація доходів громадян та зайнятості населення», в якому висвітлюються питання діяльності робочої групи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, розміщуються соціальні реклами, спрямовані на упередження виплати заробітної плати «у конвертах» та негативних наслідків «тіньової» зайнятості, легалізації трудових відносин, також інформація  розміщується на офіційних сторінках соціальних мереж у Фейсбук, Твіттер.

Відповідно до Постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211 (Зі змінами) «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV -2» перевірки суб’єктів господарювання робочими групами з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення проводились з дотриманням карантинних заходів.

Олена Халімончук,

начальник відділу інфраструктури, енергетики та захисту довкілля,

інформаційних технологій та цифрового розвитку

управління регіональної діяльності

Коростенської РДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь