Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Набули чинності мінімальні вимоги до енергоефективності будівель

Дата: 16.01.2021 13:23
Кількість переглядів: 627

В Україні Мінрегіоном за участю Держенергоефективності розроблено та встановлено мінімальні вимоги до енергоефективності будівель. Відповідний наказ Мінрегіон № 260 від 27.10.2020 вже набув чинності.

Фото без опису

Мінімальні вимоги визначено на основі розрахованих даних для еталонних будівель, з урахуванням вимог до теплотехнічних характеристик огороджувальних конструкцій та енергетичної ефективності інженерних систем.

???? Так, класу «С» потрібно дотримуватися при новому будівництві та реконструкції, що веде до зміни функціонального призначення будівлі.

???? Крім цього, мінімальні вимоги встановлено до питомого енергоспоживання при опаленні та охолодженні, опору огороджувальних конструкцій будівлі та до енергоефективності інженерних систем.

«Мінімальні вимоги щодо енергоефективності – це загальновживана практика ЄС. Дотримання зазначених норм буде стимулом до підвищення рівня енергоефективності у будівлях, економії енергоресурсів та витрат», - прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Kostiantyn Gura.

Як пояснив К.Гура, споживання енергії у будинках, зведених з дотриманням мінімальних вимог енергоефективності, буде меншим, ніж у більшості існуючих будівлях. Відповідно, платіжки мають бути меншими, ніж у будинках, які побудовано за старими нормами.

Крім цього, будівля із високим класом енергоефективності має довший термін експлуатації.

Розрахунок мінімальних вимог енергетичної ефективності будівлі визначається наказом Мінрегіону від 11 липня 2018 року №169 «Про затвердження Методики визначення енергетичної ефективності будівель» із врахуванням змін, затверджених наказом Мінрегіону від 27 жовтня 2020 року №261: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1254-20#Text.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь