Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Житомирська ОДА вітає жителів області з Днем Соборності України! В єдності — сила! ВІДЕО

Дата: 22.01.2021 09:00
Кількість переглядів: 294

22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки українці щороку відзначають День Соборності України.

Фото без опису

Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини мати свою дежаву, незалежну та процвітаючу. Це була основоположна подія для українського державотворення.

9 січня 1918 року Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу. А 22 січня 1919 р. відбулося об’єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки.

“Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одноі частини єдиноі Украіни — Західно-Українська Народна Республіка і Наддніпрянська велика Україна. Здійснились віковічні мріі, якими жили і за які умирали кращі сини України”, — йдеться у тексті універсалу.

Ідея соборності для українців завжди була актуальною та наріжною. Прагнення українців до до ідеалу монолітності держави стало ключовою ідеєю для наступного покоління учасників українського визвольного руху у XX столітті.

У 71-у річницю Акта Злуки (22 січня 1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центрально-Східній Європі масових акцій – “живий ланцюг” як символ єдності східних і західних земель України. Понад мільйон людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Івано-Франківська через Львів до Києва.

Ідея соборності України живе впродовж десятків років і має визначне значення у реаліях нашого сьогодення.  Україна сьогодні —це повернення окупованого Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Сьогодні наше завдання — бути гідними нащадками тих, хто впродовж десятиліть боровся за єдину соборну незалежну Україну.

Житомирська обласна державна адміністрація вітає жителів області з Днем Соборності України!

В єдності — сила!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь