Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація: 88% об’єктів передані у комунальну власність громад – оновлені дані Мінрегіону

Дата: 25.01.2021 11:13
Кількість переглядів: 274

Триває передача об’єктів спільної власності територіальних громад району до комунальної власності територіальних громад. За даними моніторингу Мінрегіону, станом на 22 січня 2021 року, загалом 88% об’єктів громади вже готові взяти на свій баланс (надали згоду).

Фото без опису

«Цього тижня ми провели наради з Донецькою, Закарпатською, Київською, Кіровоградською, Луганською, Львівською, Полтавською, Рівненською та Хмельницькою областями, де, як нам здавалося, було найбільше труднощів з передачею об’єктів. Бачимо, що загалом у представників районів і громад є розуміння необхідності швидкої передачі майна. Сподіваємося, що нам вдалося обговорити і знайти шляхи вирішення по більшості спірних питань і вони будуть вирішені на місцях до кінця місяця», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

За даними Мінрегіону, лідерами з передачі майна громадам є Житомирська і Волинська області, де громади готові прийняти вже 100% об’єктів.

Також хороші показники передачі об’єктів мають Тернопільська (99%), Сумська (99%) та Івано-Франківська (99%) області.

Активно працюють територіальні громади Харківської (98%) Хмельницької (98%), Дніпропетровської (98%), Чернівецької (97%), Одеської (95%), Запорізької (94%), Черкаської (94%), Херсонської (93%), Миколаївської (91%), Чернігівської (91%), Кіровоградської (90%), Полтавської (87%) областей.

Середні показники щодо передачі майна та бюджетних установ має Київська (80%) область.

Разом з тим, повільно проходить процес передачі в Луганській (54%), Львівській (60%), Закарпатській (70%), Вінницькій (72%) та Донецькій (78%) областях.

Інформація про процес передачі майна по кожній області є у презентації Мінрегіону (ЗАВАНТАЖИТИ).

Нагадуємо, експерти Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) підготували роз’яснення щодо передачі майна зі спільної комунальної власності.

Також експерти Офісу підтримки реформи з децентралізації при Мінрегіоні підготували відповіді на запитання щодо передачі об’єктів цивільних прав зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району у власність територіальної громади, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України.

Крім того, ТУТ можна завантажити “Практичний посібник з питань реорганізації органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств” від Асоціації міст України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь