Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Бунечко: Розвиток сучасних систем відеоспостереження у громадах Житомирської області – запорука публічної безпеки та правопорядку

Дата: 27.01.2021 16:23
Кількість переглядів: 295

На цьому наголосив голова Житомирської ОДА під час зустрічі з сільськими, селищними, міськими головами Житомирщини з питань реалізації на території області проєктів “Безпечна громада” та “Поліцейський офіцер громади”.

Фото без опису

Захід відбувся сьогодні, 27 січня, за участю заступників голови ОДА Олександра Федька та Юрія Оханського, голови обласної ради Володимира Федоренка, начальника Головного управління Нацполіції в області Юрія Олійника, голови Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Василя Немержицького, а також представників громадськості та ЗМІ.

Учасники зустрічі розглянули стан реалізації проєктів на території Житомирської області, поділилися досвідом роботи з цими безпековими заходами, а також обговорили подальшу співпрацю органів державної влади, Національної поліції України та керівників територіальних громад Житомирщини з питання підвищення публічної безпеки та правопорядку в області.

Віталій Бунечко наголосив, що реалізація проєктів “Безпечна громада” та “Поліцейський офіцер громади” є важливим кроком до реалізації моделі захисту громадян, яка вже досить давно діє у країнах Європейського Союзу.

«Подальше збільшення покриття мережі відеоспостереження та встановлення камер із високими технічними параметрами, здатних розпізнавати номерні знаки транспортних засобів та обличчя у разі необхідності, – це важлива складова створення безпечного простору для жителів Житомирщини», – наголосив голова облдержадміністрації під час зустрічі.

Крім того, голова ОДА розповів, що на сьогодні громади мають безліч можливостей для залучення інвестиційних коштів, зокрема й від міжнародних організацій, які виділяють їх на встановлення систем відеоспостереження «smart-city», а одним із прикладів успішної реалізації проєкту з організації сучасної системи відеоспостереження в Житомирській області є Високівська територіальна громада.

У ході зустрічі начальник Головного управління Нацполіції в області Юрій Олійник повідомив, що сьогодні у Житомирській області вже встановлено та працюють 537 камер відеоспостереження.

«До відділів та відділень поліції надходить інформація з 537 камер відеоспостереження,  які встановлені в громадських місцях населених пунктів, у тому числі до Ситуаційного центру ГУНП підключено 320 камер відеоспостереження, з яких 135 – у місті Житомир та 153 – у громадах області,» – сказав начальник ГУНП в Житомирській області.

Юрій Олійник також підкреслив, що з моменту встановлення камер відеоспостереження кількість адміністративних правопорушень зменшилася вчетверо, а хуліганських дій – вдвічі.

Голова Житомирської ОДА зазначив, що у подальшому планується встановлення систем відеоспостереження у всіх територіальних громадах області, а також реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади», який передбачає закріпленням за кожною громадою офіцера поліції, зорієнтованого на вирішення її безпекових питань. Так, сьогодні Оліївська, Вільшанська, Станишівська й Миропільська територіальні громади підписали Меморандум про співпрацю та партнерство з ГУНП в Житомирській області.

Довідково. «Безпечне місто» – проєкт, що впроваджує єдиний інформаційний простір системи безпеки для українських громад, реалізований як комплекс інноваційних рішень, що забезпечує відеофіксацію транспортного і пішохідного трафіку та дозволяє здійснювати моніторинг і керування діяльністю комунальних служб, поліції та ДСНС у населених пунктах.

Проєкт «Безпечне місто» включає у себе сукупність архітектурних рішень, апаратного комплексу, програмного забезпечення, каналів зв’язку, серверного обладнання, центру моніторингу та/або єдиного штабу прийняття рішень. Відеоінформація, що надходить з усіх камер, розташованих у громадах, дозволяє скласти повну картину подій, що необхідно для запобігання та оперативної реакції на позаштатні ситуації, для розкриття злочинів і аналізу різних пригод. Систему можна постійно вдосконалювати і додавати алгоритми взаємодії служб, підвищуючи таким чином безпеку міського середовища.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь