Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАДС пояснив нюанси переведення держслужбовців ліквідованих РДА в місцеві ради

Дата: 01.02.2021 15:42
Кількість переглядів: 318

В ході реорганізації районних держадміністрацій, яка пов'язана із змінами адміністративно-територіального устрою України, держслужбовців переводять на посаду служби в органах місцевого самоврядування без обов'язкового конкурсу, але за умови відповідності їх професійної компетентності кваліфікаційним вимогам до відповідних посад (п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 17.11.2020 р. № 1009-IX).

Фото без опису

До того ж положення Закону № 1009 передбачають можливість перевести на відповідні посади в органи місцевого самоврядування всіх держслужбовців районних держадміністраціях, що реорганізуються, незалежно від способу призначення на держслужбу (за результатами конкурсу, шляхом укладення контрактів про проходження держслужби на період дії карантину тощо).

Тому положення Закону № 1009 поширюються також і на держслужбовців, з якими укладено контракти про проходження держслужби на період дії карантину відповідно до постанови КМУ від 22.04.2020 р. № 290.

Проте, для переведення такого держслужбовця на посаду служби в органах місцевого самоврядування, треба доповнити перелік підстав для припинення дії укладеного контракту. Підставою для припинення дії контракту, наприклад, може бути: "у разі переведення на інше підприємство, в установу, організацію".

Також враховуйте, оскільки Закон № 1009 дозволяє переводити на посаду в орган місцевого самоврядування, а Закон про держслужбу не містить такої підстави для припинення держслужби, тоді держслужбовців необхідно звільняти із займаних посад на підставі п. 5 ч. 1 ст. 36 КЗпП.

Джерело: лист НАДС від 27.01.2021 р. № 127.

Повідомляє https://buh.ligazakon.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь