Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прем’єр-міністр: Наша мета незмінна – ми рухаємося до внутрішнього ринку ЄС

Дата: 03.02.2021 15:09
Кількість переглядів: 304

За участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 3 лютого відбулося друге засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Фото без опису

Участь у засіданні також взяли Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, Представник України при Європейському Союзі Микола Точицький, інші представники Уряду, Верховної Ради та Офісу Президента.

Глава Уряду відзначив, що з 30 законопроектів у сфері європейської інтеграції, які були визначені як пріоритетні під час минулого засідання Комісії, 7 вже внесено до Верховної Ради й 2 подано для розгляду та внесення Президентом України.

За словами Прем’єр-міністра, напрацьований пакет комплексних змін у законодавство України у сфері транспорту, енергетики, екології, аграрної політики дасть змогу:

  • удосконалити регулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні відповідно до актів ЄС;
  • врегулювати питання надання суспільно важливих послуг з перевезення пасажирів автомобільним та міським електричним транспортом;
  • підвищити ефективність використання паливно-енергетичних ресурсів в Україні, скоротити витрати на оплату енергетичних ресурсів, забезпечити енергетичну незалежність та енергетичну безпеку держави;
  • сприяти перебудові діючих теплогенеруючих об'єктів у високоефективні установки комбінованого виробництва електричної та теплової енергії;
  • створити умови для зниження аварійності об’єктів підвищеної небезпеки;
  • ефективному веденню розсадництва багаторічних рослин, виходу виробників садивного матеріалу на сучасний рівень за показниками якості й фітосанітарного стану.

«Дуже важливо, щоб євроінтеграційний поступ зберігався і ми своєчасно виконували свої завдання. До сьогоднішнього засідання перелік пріоритетних законопроектів у Верховній Раді вже оновлено — їх уже понад 40, і всі безумовно потребують першочергового розгляду», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр закликав Верховну Раду посприяти включенню законопроектів у порядки денні сесій, а членів Уряду забезпечувати їх супровід.

Денис Шмигаль також зауважив, що в графіку Уряду на І квартал 2021 року стоїть розгляд нормативно-правових актів у сфері залізничних перевезень, інтелектуальної власності, інтегрованого управління кордонами, водовідведення стічних вод, енергоменеджменту, якості сільськогосподарської продукції й продуктів харчування та інші питання.

«Наша мета незмінна — ми рухаємося до внутрішнього ринку ЄС і маємо досягти 4 свобод: руху товарів, осіб, послуг та капіталу», — наголосив очільник Уряду.

За результатами засідання Прем’єр-міністр доручив якнайшвидше внести на розгляд Уряду проекти законів, спрямовані на виконання євроінтеграційних зобов’язань України, з метою їх подальшого внесення до Парламенту. А також внести на розгляд Кабінету Міністрів нормативно-правові акти, спрямовані на виконання Угоди про асоціацію.

Прем’єр-міністр: Наша мета незмінна – ми рухаємося до внутрішнього ринку ЄСПрем’єр-міністр: Наша мета незмінна – ми рухаємося до внутрішнього ринку ЄСПрем’єр-міністр: Наша мета незмінна – ми рухаємося до внутрішнього ринку ЄС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь