Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у постачанні тепла та гарячої води: основні аспекти

Дата: 10.02.2021 14:25
Кількість переглядів: 243

З ініціативи Президента України Володимира Зеленського 9 лютого Кабінетом Міністрів України, НКРЕ КП, «Нафтогаз» та мерами міст підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що забезпечить стале проходження цього опалювального сезону та підготовку до наступного.

Підписання Меморандуму відбулось у присутності Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка. Його підтримали усі мери міст.

Як відзначив на своій сторінці у Фейсбук голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк: "Напевно вперше відбувся такий прозорий та відвертий діалог між центральною владою й місцевим самоврядуванням. Щоб досягти спільного результату для наших людей, незалежно від політичних поглядів та партійної приналежності, вдалося об'єднати зусилля і уряду, й Офісу Президента, і мерів міст".

Згідно з підписаним документом:

• До кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно отримуватимуть опалення у свої домівки.

• Вартість послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води у багатоквартирні будинки протягом опалювального сезону 2020-2021 років не зміниться.

• Підприємства теплопостачання гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла і постачання його в домівки українців упродовж всього опалювального періоду 2020-2021 років.

• Для підприємств теплопостачання передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсації різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

• Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуться на органи місцевого самоврядування.

• НАК «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозицій для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дозволить уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь