Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Денис Шмигаль та Валдіс Домбровскіс обговорили лібералізацію торгівлі між Україною та ЄС

Дата: 11.02.2021 11:28
Кількість переглядів: 242

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у ході робочого візиту до Брюсселя (Королівство Бельгія) 10 лютого провів зустріч із Виконавчим віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом.

Фото без опису

Глава Уряду відзначив промову Виконавчого віце-президента Єврокомісії, яку він виголосив на підтримку України напередодні в Європейському Парламенті.

«Хочу запевнити, що попри всю складність викликів, які стоять перед нами, ми продовжуємо впровадження системних реформ в Україні, спрямованих на поглиблення економічної інтеграції з Європейським Союзом», — наголосив Денис Шмигаль.

Під час зустрічі сторони розпочали консультації щодо подальшої лібералізації торгівлі між Україною та ЄС, що перебачено статтею 29 Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Зокрема, ідеться про прискорення та розширення сфери скасування ввізного мита у торгівлі між Україною та Євросоюзом.

Як наголосив Денис Шмигаль, ЄС є одним із найбільших торговельних партнерів України, тому Уряд налаштований надалі зміцнювати співпрацю в цьому напрямку.

«Певен, що підтримка постійного діалогу сприятиме усуненню торговельних бар’єрів у взаємній торгівлі», — сказав Глава Уряду.

Прем’єр-міністр подякував Єврокомісії за рішення про виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро наприкінці минулого року.

«Своєчасне отримання Україною коштів стало надзвичайно важливим для підтримки макроекономічної та фінансової стабільності в Україні», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр запевнив Виконавчого віце-президента Єврокомісії, що Уряд України дотримуватиметься своїх зобов’язань щодо виконання всіх умов, зазначених у додатку до Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС.

«Розраховуємо успішно завершити реалізацію програми у першому кварталі 2021 року, щоб отримати другий транш макрофінансової допомоги вже навесні цього року», — підкреслив Глава Уряду.

У ході розмови Денис Шмигаль зазначив Валдісу Домбровскісу, що реформа у сфері державних закупівель є однією з найбільш успішних в Україні: «Це одна зі сфер, де ми досягли найбільшого прогресу у виконанні Угоди про асоціацію».

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна на запит ЄС у листопаді минулого року надала усю необхідну інформацію для завершення Фази 1 імплементації Угоди про асоціацію у сфері державних закупівель. Він додав, що Україна розраховує на відповідне підтвердження з боку Європейського Союзу.

«Україна також розраховує на підтримку у питанні включення внутрішніх водних шляхів України до регіональної мережі TEN-T. Це сприятиме розвитку ринку послуг у сфері внутрішнього водного транспорту й залученню інвестицій у цю сферу. Крім того, це переорієнтація вантажних потоків на більш екологічний й економічний річковий транспорт», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр висловив вдячність Валдісу Домбровскісу за його особисту підтримку у розв’язанні важливих питань для України та запросив відвідати урочисті заходи з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь