Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав на Коростенщині відбувся урочистий мітинг та покладання квітів

Дата: 15.02.2021 11:06
Кількість переглядів: 625

Сьогодні, 15 лютого, в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-у річницю виведення військ колишнього СРСР з Афганістану. З цієї нагоди воїни-інтернаціоналісти, небайдужі жителі Коростенщини за доброю традицією зібрались на урочистий мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам в Древлянському парку м. Коростень.

Фото без опису

У заході також взяли участь голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, голова Коростенської територіальної громади Володимир Москаленко, заступниця голови Коростенської районної ради Олена Харченко, помічниця народного депутата України Володимира Арешонкова – Олена Шахрай, депутат Житомирської обласної ради Володимир Нагорняк, голова Коростенської міськрайонної Спілки ветеранів Афганської війни і воїнів-інтернаціоналістів Олександр Ситнік, військовий комісар Коростенського ОМВК Вадим Філоненко, голова Коростенської районної ради ветеранів Микола Фещенко, воїни-інтернаціоналісти, громадськість, представники ЗМІ.

Фото без опису

Під час мітингу грамотами та подяками було відзначено тих, на чию долю випали важкі випробування війною, тих, хто з честю та героїзмом виконали свій обов’язок перед Батьківщиною.

Фото без опису

Далі учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять військовослужбовців, що загинули під час міжнародних конфліктів. Після цього відбулося покладання квітів до пам’ятника на честь воїнів-інтернаціоналістів.

Фото без опису

Нагадаємо, що з Коростенщини 275 чоловік були учасниками бойових дій в Афганістані, 9-ро з них – загинули. Згадаємо їх поіменно: Михайло Лотоцький з села Кожухівка, Василь Ущаповський – с. Васьковичі, Віталій Селезньов – с. Чолівка (м. Коростень), Микола Каленський – м. Коростень, Костянтин Наумчук – с. Жабче, Леонід Чумак – с. Злобичі, Анатолій Юрченко – с. Бондарівка, Володимир Березюк – с. Ушомир, Олексій Степанчук – с. Поліське.

Наталія Колєнова,

старший інспектор управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь