Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До відома постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи 1 категорії та батьків дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи

Дата: 15.02.2021 15:09
Кількість переглядів: 889

Згідно Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року №854 забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до 1 категорії та дітей- інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи послугами на санаторно-курортне лікування проводиться в межах бюджетних призначень та у порядку черговості.

Фото без опису

Наказом Міністерства соціальної політики від 03.02.2021 року №3 «Про затвердження паспорта бюджетної програми на 2021 рік» визначено середній розмір грошової допомоги для компенсації вартості путівки санаторно- курортним закладам оздоровлення та відпочинку за санаторно- курортне лікування:

- постраждалих осіб, віднесених до категорії 1 - 8262 грн.;

- осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - 25130 грн.;

- для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи у супроводі одного з батьків - 16417 грн.

В 2021 році на санаторно-курортне лікування передбачено 86% коштів від потреби для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до категорії 1 та 100% коштів від потреби для дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

В цьому році, як і попередні роки громадяни мають право вільного вибору санаторію відповідного до профілю основного захворювання або захворювання, яка є причиною інвалідності (відповідно довідки 070/0).

З метою своєчасного забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи просимо постраждалих терміново визначитись з санаторієм та точною датою оздоровлення в період 2021 року і звернутись до спеціаліста за адресою: м. Коростень, вул. І. Франка, каб.12( III поверх), тел..9 62 08.

У разі відмови громадянами від санаторно-курортного оздоровлення з будь яких причин, необхідно також обов’язково звернутись до спеціаліста і написати заяву про відмову.

Начальник управління соціальної політики

Коростенської районної державної адміністрації

Лілія СИТНІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь