Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олексій Чернишов: Концепція енергоефективності має стати державною політикою на найближчі роки

Дата: 15.02.2021 15:33
Кількість переглядів: 268

У структурі платіжки витрати на оплату послуг з теплопостачання займають 70% в опалювальний сезон, тому питання зменшення розміру цього платежу для українських родин за рахунок скорочення споживання теплової енергії та енергоефективність в цілому є стратегічним пріоритетом. Про це на Всеукраїнському Форумі «Україна-30. Платіжки» зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Енергоефективність має стати державною політикою на найближчі роки. До ефективного регіонального розвитку та плідного міжнародного партнерства ми маємо залучити кращі європейські практики – і зосередити увагу на термомодернізації будинків. Завдання комплексне і, ми добре розуміємо – тривале у часі. Це і утеплення стін, і встановлення індивідуальних теплових пунктів та погодних регуляторів, і звичайно ж встановлення будинкових лічильників теплової енергії. Ці заходи дозволять значно скоротити обсяги споживання енергії у будинку і, як наслідок, зменшити цифри в платіжках», – зазначив Олексій Чернишов.

В Україні вже достатньо прикладів ОСББ які скористалися урядовою програмою з енергозбереження, так званими «теплими кредитами», отримали підтримку місцевих програм енергоефективності та зуміли зменшити обсяги споживання тепла у власних будинках. За підсумком, учасники програми «Теплий кредит» нині економлять до 50 % витрат на комунальні послуги.

Він також відмітив активну роботу Фонду енергоефективності, головне завдання якого – впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.

До реалізації програми з енергоефективності також залучаються  і міжнародні партнери. Європейський інвестиційний банк виділив кредит у розмірі 300 мільйонів євро у рамках програми  “Енергоефективність громадських будівель в Україні”. А ЄС всебічно сприяє підвищенню енергоефективності в Україні як у громадських, так і в житлових будинках.

Під час відкриття другого Всеукраїнського Форуму «Україна-30. Платіжки» Олексій Чернишов також зазначив, що ЖКГ має величезний потенціал розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь