Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Трудові відносини мають бути легалізованими та прозорими, – Віктор Градівський

Дата: 18.02.2021 08:32
Кількість переглядів: 525

17 лютого відбулася нарада з питань детінізації трудових відносин та запобігання використанню незадекларованої праці.

Фото без опису

Нарада пройшла під головуванням заступника голови Житомирської ОДА Віктора Градівського та за участю представників Департаменту праці, соціальної та сімейної політики та Департаменту фінансів облдержадміністрації, а також Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, Управління Держпраці у Житомирській області та Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області.

Основною метою проведення наради є вирішення питань щодо координації спільних дій, обміну інформацією, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед роботодавців, населення та проведення спільних заходів у напрямі легалізації трудових відносин.

«Нам потрібно виробити чітку стратегію дій для вирішення даного питання. Тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти мети та вивести з тіні трудові відносини»,  зазначив Віктор Градівський.

Учасники наради обговорили питання обміну інформацією, оновлення складу та активізації роботи районних і міських робочих груп з питань детінізації виплати заробітної плати та легалізації трудових відносин, здійснення заходів державного контролю за додержанням законодавства з праці та контрольно-перевірочної роботи органів податкової служби у частині виявлення фактів нелегальних трудових відносин.

Довідково. За розрахунками Департаменту  праці, соціальної  та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації масштаби тіньової зайнятості в області становлять приблизно третину працездатного населення (237 тис. осіб із 716,7 тис. осіб).

Зазначена ситуація також підтверджується результатами статистичного обстеження робочої сили за 9 місяців 2020 року (чисельність осіб працездатного віку, які не входять до складу робочої сили – 199,5 тис. осіб).  Ця категорія громадян не сплачує податки, страхові внески. У зв’язку з цим Державний бюджет, Пенсійний фонд, фонди соціального страхування та місцеві бюджети недоотримують значні кошти, що впливає на рівень пенсійного забезпечення, розміри страхових виплат та обсяг наданих соціальних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь