Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Введено новий пакет медичних послуг, пов’язаних з вакцинацією населення. Постанова Уряду

Дата: 19.02.2021 14:28
Кількість переглядів: 307

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України №120 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410 і від 5 лютого 2020 р. № 65”, яка передбачає внесення змін до порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році та І кварталі 2021 року. Про це повідомила перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як під час брифінгу 19 лютого.

Постанова передбачає введення нового пакету медичних послуг, пов’язаних з вакцинацією населення, а також уточнення порядку розрахунку вартості медичних послуг, пов’язаних з наданням стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19.

Глобальна ставка тарифу для команд, які будуть вакцинувати населення складає – 8 247 грн на медичну команду. Тариф за медичну послугу з вакцинації складає 25 грн за перше щеплення та 60 грн за повторне щеплення.

Прийнято постанову КМУ “Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у ІІ-IV кварталах 2021 року”, яка почне діяти з 01 квітня 2021 року.

Створено пакет “Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих і дітей в амбулаторних та стаціонарних умовах”. Тариф складає 25 953 грн, але є високий коригуючий коефіцієнт для ведення дітей до 18 років, який складає 3,55. Тоді тариф – 90 755 грн.

З 01 липня по 31 грудня 2021 року передбачена реімбурсація визначеного переліку лікарських засобів, що підлягатимуть відшкодуванню в рамках програми медичних гарантій для лікування в амбулаторних умовах цукрового діабету і нецукрового діабету. А також з 01 вересня по 31 грудня 2021 року – реімбурсація лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах розладів психіки та поведінки, епілепсії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь