Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Програма Президента «Велике будівництво» цьогоріч розширюється «Великою реставрацією», залізничними перевезеннями та напрямком житлового забезпечення – Кирило Тимошенко

Дата: 23.02.2021 08:06
Кількість переглядів: 263

Програма Президента України «Велике будівництво» цьогоріч розшириться та опікуватиметься розробкою доступних умов для купівлі українцями житла. Нова державна політика у сфері житлового забезпечення реалізовуватиметься через компанію «Укрфінжитло». Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у своїй колонці для сайту Obozrevatel.

Фото без опису

Він зазначив, що в центрі «Великого будівництва» стоїть забезпечення комфорту громадянина як під час мандрівок країною, так і в умовах проживання.

«Отож у 2021 році програма «Велике будівництво» розширюється на кілька важливих напрямків. Доступне іпотечне кредитування та фінансовий лізинг. Головне завдання – забезпечити українцям доступні умови для купівлі власного помешкання», – повідомив Кирило Тимошенко.

За його словами, інструмент фінансового лізингу передбачатиме нульовий перший внесок та ставку 5% річних строком на 20 років. Цією програмою зможуть скористатися передусім медики, військові, педагоги, поліцейські, соціально незахищені верстви населення, а також внутрішньо переміщені особи.

Крім того, в межах програми «Велике будівництво» продовжиться розбудова мережі регіональних авіахабів. За кілька років у невеликих українських містах має додатково з'явитися 16 аеропортів. Також передбачено створення державного авіаперевізника, парк літаків якого буде сформований на умовах лізингу.

«Ми ставимо перед собою конкретну мету – до 2025 року ринок внутрішніх авіаперевезень має зрости до 4 мільйонів пасажирів на рік і до 5 тисяч тонн вантажів на рік. Перельоти в межах країни повинні стати доступними для українців, а дорога від дому до аеропорту – займати мінімум часу. Крім того, українці мають отримати можливість літати з невеликих регіональних аеропортів за кордон», – пояснив заступник керівника Офісу Президента України.

У пріоритеті цьогоріч також розвиток мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами, що дасть змогу буквально «зшити» країну.

«Йдеться про комфортабельні електрички, на яких жителі передмість могли б доїхати вранці на роботу у велике місто, а ввечері спокійно повернутися додому. І при цьому можна було б розвантажити від автомобілів міські транспортні мережі», – зауважив він.

Щодо швидкісних потягів, то, за словами Кирила Тимошенка, передбачається збільшення кількості напрямків «Інтерсіті» та скорочення часу перебування в дорозі максимум до трьох-чотирьох години від Києва до інших міст.

Продовжиться оновлення дорожньої інфраструктури: планується побудувати 6,5 тис. км доріг та 245 мостів. Пришвидшиться реалізація державного інвестиційного проекту «Мале Карпатське коло», який з’єднає комфортними автошляхами Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області.

«Очікуємо, що за два-три роки проект буде втілений», – зазначив заступник керівника Офісу Глави держави.

Розбудова соціальної інфраструктури в межах «Великого будівництва» у 2021 році включає 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень.

Також цього року стартує масштабна програма «Велика реставрація», у межах якої планується до 2024 року реставрувати 150 історичних та культурних об’єктів по всій Україні.

«Попереду нові виклики і ще цікавіші завдання. «Велике будівництво» 2021 року точно візьме нові висоти в буквальному сенсі цього слова», – резюмував Кирило Тимошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь