Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні зробили перше щеплення від COVID-19

Дата: 24.02.2021 16:38
Кількість переглядів: 348

Сьогодні, 24 лютого 2021 року, в Україні зробили перше щеплення від COVID-19. Першу дозу вакцини AstraZeneca (Covishield) отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

На запитання, чому він готовий вакцинуватися, лікар відповів: «Я щодня рятую людей у реанімації й бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус».

Черкаська область першою отримала вакцину AstraZeneca (Covishield), яка вчора прилетіла з Індії в Україну. В область уже прибули 16 200 доз цієї вакцин, які передбачені для першого етапу вакцинації. Зараз вони знаходяться в пункті зберігання, звідки 100 доз були передані мобільній бригаді. Ними сьогодні вакцинуватимуть пацієнтів Черкаської обласної лікарні, що надає допомогу хворим на COVID-19.

Першочергово в області планують щепити понад 7 000 медиків, зокрема персонал ковідних лікарень, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, та, власне, працівників мобільних бригад з імунізації.

В Україні передбачена каскадна модель проведення вакцинації від COVID-19. Зараз в області працює одна мобільна бригада. Із завтрашнього дня там почнуться навчання для додаткових мобільних бригад. Крім того в області створюють пункти для проведення щеплення від COVID-19. Загалом у Черкаській області заплановано сформувати 6 мобільних бригад та 114 пунктів щеплення.

Нагадаємо, що вранці 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield), яку країна законтрактувала державним коштом у виробника Serum Institute через Crown Agents.

Першими її отримають сім областей — Київ і Київська область, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Вінницька та Полтавська області.

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь