Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

COVID-19: протягом двох днів на Житомирщині вакциновано вже 100 медичних працівників

Дата: 26.02.2021 12:33
Кількість переглядів: 338

Житомирщина однією з перших в Україні розпочала вакцинацію від коронавірусу. 24 лютого область отримала 17 300 вакцин виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). 

Першим на Житомирщині вакцинувався 24 лютого о 19.35 лікар-анестезіолог КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради Василь Шутенко.

«Наразі Україна та весь світ протистоять коронавірусній інфекції. Це виклик  усім нам. Тому маємо створити імунітет, щоб колективно боротися з пандемією. Велике значення у цьому відіграє вакцинація», – наголосив  Василь Шутенко.

Координатор щеплення у Житомирській області, начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський повідомив, що дана вакцина Covishield передбачена лише для щеплення осіб віком від 18 років.

Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках, всього передбачено 5 етапів щеплення

Також він поінформував про те, що в області створено 6 бригад, які проводитимуть вакцинацію: по 2 – у м.Житомирі та м.Коростені та по 1 – у Бердичеві та Новограді-Волинському. Маршрути бригад із вакцинації розписані таким чином, щоб здійснити щеплення усіх бажаючих представників пріоритетних груп на території області та через місяць повернутися до перших вакцинованих для введення другої дози вакцини. 

24-25 лютого вакцинацію проводить бригада з міста Коростень. Так, вчора щеплення отримали 40 медпрацівників КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради.

 25 лютого естафету з вакцинування прийняла КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради, в якій було вакциновано 60 медпрацівниківЯк повідомив Сергій Березовський, у всіх про вакцинованих нормальна реакція організму на щеплення.

Нагадаємо, що першими будуть вакциновані понад 900 медиків, що працюють з хворими на COVID-19. Загалом на першому етапі планується вакцинувати понад 3 600 жителів Житомирської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь