Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тиждень географії в Михайлівській школі Коростенського району

Дата: 01.03.2021 16:25
Кількість переглядів: 653

Як підвищити інтерес учнів до вивчення шкільного курсу географії? Одним із шляхів розв’язання цієї проблеми є позакласна роботу як невід’ємна складова освітнього процесу. Якщо знання, отримані на уроці, зацікавили учнів, то це спонукає їх вивчати предмет і після уроків. До того ж добре організована, цікава, різноманітна позакласна робота з предмету – це один із найефективніших засобів пробудження й підтримки в учнів інтересу до географії.

Фото без опису

Велику допомогу в досягненні цієї мети надає педагогу тиждень географії. Під час його проведення діти збагачують знання, розширюють свій кругозір, проявляють ініціативу й самостійність, розвивають індивідуальні здібності, вчаться відстоювати свою точку зору.

Фото без опису

З 22 по 26 лютого в Михайлівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відповідно до плану проходив тиждень географії. Організатором заходу був вчитель географії Юхименко Олександр Васильович.

Фото без опису

Метою проведення заходів було поглиблення знань учнів з географії, розширення наукового світогляду, підвищення інтересу до географічної науки, дослідження навколишнього середовища, всебічний розвиток особистості. Використання індивідуальних та групових видів робіт, активних та інтерактивних методів стимулювало учнів до участі у заходах, сприяло поглибленню знань з географії.

Фото без опису

До уваги учнів були представлені вікторини, кросворди, цікаві повідомлення, квести, конкурси певної тематики. На великих перервах учні мали змогу переглянути відеожурнал про найвизначніші, найзагадковіші та найкращі місця планети.

Фото без опису

Використання індивідуальних та групових видів робіт, активних та інтерактивних методів стимулювання учнів до участі у заходах, сприяло встановленню тісного співробітництва між вчителем та учнями.

Фото без опису

Форми та методи роботи відповідали рівню розвитку дітей, проводилися в рамках діяльнісного, компетентнісного та особистісно-орієнтованого підходів.

Фото без опису

На закритті тижня географії відбулося підведення підсумків роботи. Серед усіх учасників визнано найактивніший клас школи, що прийняв участь у предметному тижні – ними стали учні 6 та 8 класів.

Фото без опису

Всі учасники отримали дипломи та подяки за активну участь у проведенні тижня географії, а переможці і найактивніші – ще й призи.

Фото без опису

Фото без опису

Тиждень географії виявився насиченим, цікавим, довів, що географічна наука корисна у сучасному світі і захоплює своїми цікавими фактами та відкриттями. Учні показали добрі знання з географії, вміння застосовувати теоретичні знання на практиці, отримали позитивні емоції.

Фото без опису

Олександр Юхименко,

вчитель географії Михайлівської СЗШ І-ІІ ст.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь