Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Малинський район: вогнеборці ліквідували загоряння в господарчій будівлі

Дата: 02.03.2021 10:45
Кількість переглядів: 323

1 березня о 03:55 по лінії «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляній господарчій будівлі в смт Чоповичі Малинського району. До прибуття вогнеборців власник намагався загасити полум’я самостійно, однак йому це не вдалося.

Фото без опису

На місці події бійці ДСНС з’ясували, що з димаря будівлі виходить полум’я, а осередок займання знаходиться на горищі, у місці розташування лежака. Аби приступити до гасіння пожежі, вогнеборці спочатку розібрали частину перекриття біля лежака і тільки тоді почали проливати водою.

О 04:05 пожежу локалізовано, а о 04:30 ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події ніхто не постраждав. Вогонь устиг знищити лише 2 кв.м перекриття. Подальшого розповсюдження полум’я будівлею рятувальники не допустили.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення. Між димарем та дерев’яними конструкціями перекриття не було протипожежної розділки. Остаточна причина займання наразі встановлюється.

Фото без опису

Рятувальники Житомирщини закликають населення суворо дотримуватись правил пожежної безпеки в опалювальний сезон. Зокрема, при користуванні пічним опаленням необхідно:

- упродовж усього опалювального сезону очищати димоходи та печі від сажі – не рідше одного разу на три місяці;

- відстань від печі до меблів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м;

- біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5х0,7 м;

- на горищах усі димові труби та стіни, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені.

Також фахівці ДСНС застерігають громадян від розпалювання печей легкозаймистими та горючими рідинами. Не варто використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі, сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали. І найголовніше – ніколи не доручайте розпалювання печі та нагляд за нею дітям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь