Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Коростені відкрили новий лабораторний центр, який дозволить підвищити ефективність ПЛР-діагностики коронавірусу у Житомирській області

Дата: 03.03.2021 13:14
Кількість переглядів: 534

Одним із пріорітетних завдань, які визначені Президентом України Володимиром Зеленським і які на сьогоднішній день стоять перед органами влади на місцях, є боротьба із пандемією COVID-19.

Саме тому відкриття нового лабораторного центру в місті Коростені стало дійсно знаковою подією. Участь в урочистому відкритті сьогодні взяли голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, голова Коростенської районної ради Юлія Гаєвська, голова Коростенської міської територіальної громади Володимир Москаленко, представники засобів масової інформації тощо.

Фото без опису

Як відзначив на своїй сторінці у Фейсбук Віталій Бунечко: "Початок роботи центру припав на початок дії на Житомирщині карантинних обмежень «червоної зони». А отже зусилля обласної та державної влади на оснащення лабораторії необхідним обладнанням виявилися дуже вчасними".

Також Віталій Іванович повідомив, що для повноцінної роботи ПЛР-центру коштом обласного та державного бюджетів вже закуплене найсучасніше обладнання вартістю у понад 3,5 мільйони гривень, за допомогою якого можливо довести кількість ПЛР-досліджень до 300 на добу. За прогнозом, це дозволить «закрити» більшу частину об’єднаного Коростенського району – 13 територіальних громад або майже 350 тисяч жителів.

Відкритий вірусологічний підрозділ, який увійшов до відділення лабдіагностики, відповідає усім необхідних вимогам та стандартам. Наразі вже підготовлено 5 фахівців для роботи, а це – 2 вірусологи, 2 лаборанти й 1 медсестра, які відсьогодні виконуватимуть перші дослідження.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь