Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не засмічуйте лісів!

Дата: 04.03.2021 12:57
Кількість переглядів: 666

Засмічення лісів побутовими та іншими відходами є сьогодні надзвичано нагальною проблемою. Особливо гострою вона являється в лісах, що розташовані вздовж автомобільних доріг, в місцях масового відвідування лісів населенням та на рекреаційних лісових ділянках. Саме накопичення різного сміття нерідко, вподальшому, являється причиною виникнення лісових пожеж.

Фото без опису

Нажаль ,культура та свідомість наших людей бажає бути вищою в їх відношенні до навколишнього природного середовища.

Проїзджаючи по дорогах, зупиняючись чи то на рекреаційних пунктах, чи просто на звичайних мальовничих лісових ділянках для перепочинку чи обіду, окремі люди не усвідомлюють чи не хочуть усвідомлювати те , що після себе потрібно прибирати.

Нерідко після такої зупинки прямо на землі залишається розкиданим маса пластикового посуду , поліетиленових кульків та іншого сміття, яке не утилізується природним шляхом.

І після таких «відпочивальників» працівникам лісу приходиться на власному ентузіазмі приводити все до належного санітарного стану.

Повідомляємо, що за засмічення лісів відходами, статтею 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності в вигляді накладення адміністративного штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425-850 гривень) та на посадових осіб від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

Особливо неприглядною є картина зараз, коли сходить сніжний покрив.

Працівниками державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» розроблений план заходів по приведенню лісів до належного санітарного стану на 2021 рік, який починає реалізовуватися вже зараз.

Вздовж автотрас, які проходять через лісові масиви нашого підприємства, на рекреаційних пунктах, в місцях відпочинку населення прибирається побутове сміття та захаращеність. Встановлюються аншлаги на протипожежну та природоохоронну тематику.

Нажаль , порядок ,що наводиться зачасту триває дуже короткий час, і все починається заново.

Звертаємось до всіх жителів Коростенського району та осіб які проїжджають транзитом через лісові масиви- не будьте байдужими, шануйте працю лісівників, не засмічуйте лісів!

Пам’ятайте, що чисте довкілля – це показник нашої культури та запорука здоров’я нації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь