Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Жодного випадку, коли вакцинація проти COVID-19 призвела до важких наслідків, в Україні не зафіксовано

Дата: 09.03.2021 16:15
Кількість переглядів: 268

На 20 тис. щеплень надійшло 185 повідомлень про побічні ефекти після імунізації, але всі випадки мали легку форму. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Черговий фейк, який з’явився в нашому інформаційному просторі, – про те, що нібито використання вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield) призводить до важких побічних ефектів. Ми фіксуємо всі повідомлення про наслідки вакцинації. Жодного важкого випадку не зафіксовано. Підвищення температури, головний біль чи почервоніння в місці уколу – це нормальна й очікувана реакція на вакцину. Це означає, що організм формує імунну відповідь, а значить, захищає вакцинованого», – наголосив міністр.

Максим Степанов також вкотре закликав не довіряти чуткам про те, що вакцина CoviShield чимось відрізняється від Oxford/AstraZeneca.

«Цю вакцину рекомендувала до використання Всесвітня організація охорони здоров’я. Її застосовують у Великобританії, Канаді та інших країнах світу, оскільки вона безпечна та дієва, – сказав міністр. – Я неодноразово наголошував, що в Україні розгорнута цілеспрямована антивакцинаторська кампанія. Імовірно, комусь вигідно, аби Україна не використовувала вакцини, виготовлені провідними світовими компаніями – такими, як Pfizer чи AstraZeneca, а закуповувала їх у країни-агресора».

Максим Степанов наголосив, що у питаннях вакцинації не слід вірити чуткам, натомість – дослухатися до медиків, які володіють вичерпною та перевіреною інформацією.

Нагадаємо, що в Україні запрацював сервіс попереднього запису на вакцинацію. Це можна зробити за цілодобовим номером контакт-центру МОЗ: 0 800 60 20 та через портал або застосунок «Дія».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь