Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кирило Тимошенко: На «Велику реставрацію» виділено рекордні 2 млрд гривень

Дата: 10.03.2021 16:26
Кількість переглядів: 288

На програму відновлення об’єктів культурної спадщини «Велика реставрація» виділено рекордну суму в історії України – 2 млрд гривень. На деяких об’єктах роботи вже почалися і їхні темпи будуть зростати. Про це у своєму виступі на Всеукраїнському форумі «Україна 30.Культура. Медіа. Туризм» заявив заступник голови ОП, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко.

Фото без опису

«Президентом було прийнято рішення про відкриття нової програми в рамках «Великого будівництва», яка називається «Велика реставрація». Це програма відбудови та реставрації об’єктів культурної спадщини – театрів, замків, музеїв, фортець і т.д. Ще на початку минулого року ми замислювались, про те, що в країні багато таких об’єктів, які продовжують руйнуватися. І раніше держава не приділяла їм жодної уваги. Таких об’єктів культурної спадщини ми бачили все більше і більше, саме тому було прийняте таке рішення», – зазначив він.

Головною метою «Великої реставрації» Кирило Тимошенко назвав збереження культурної спадщини, наголосивши, що це важливо і для держави, і особисто для Президента.

«Ми не відбудовуємо такі об’єкти, щоб вони потім стояли порожні – ми будуємо до них дороги, заводимо туди новий менеджемент, щоб люди приїжджали, дивились і дізнавалися більше про власну країну. Це важливо у сьогоденній реальності, коли люди через пандемію не матимуть змоги багато виїжджати за кордон», – заявив заступник голови ОП.

За словами Тимошенка, у переліку «Великої реставрації» близько 150 об’єктів, які планується відновити протягом 3 років.

Як повідомлялось, заступник голови ОП і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що президентська програма будівництва інфраструктури у 2021 році розшириться на кілька важливих напрямків – «Велика реставрація» культурних пам’яток України, доступне іпотечне кредитування та фінансовий лізинг, розбудова мережі регіональних авіахабів, розвиток мережі приміських експресів та швидкісних потягів між найбільшими містами  Також у планах «Великого будівництва» на поточний рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь