Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Коростенському районі від COVID-19 вже імунізовано 120 медичних працівників

Дата: 11.03.2021 10:31
Кількість переглядів: 384

COVID-19 – гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Тяжкість перебігу захворювання залежить від багатьох факторів. Основною групою ризику тяжкого перебігу хвороби чи смерті є літні люди та люди з хронічними захворюваннями.

Фото без опису

Захистити себе та інших від інфікування допоможуть прості й корисні звички: використовуйте захисні маски, користуйтеся дезінфектантами, мийте руки і тримайте дистанцію понад 1,5 м. Попередити хворобу або зробити її перебіг в рази легшим допоможе вакцинація.

Дорожня карта з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні визначає, що вакцинація відбуватиметься етапами Спочатку вакцинують усіх, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим.

Серед пріоритетних груп імунізації люди, найбільш уразливі до COVID-19 або від яких залежить життєдіяльність країни, надання допомоги громадянам та їхній захист. Здебільшого до цих груп входять ті, хто взаємодіє з великою кількістю людей, працівники системи охорони здоров’я, а також усі, хто ризикує отримати серйозні ускладнення.

В Україні вакцинація розпочалась 26 лютого. Станом на 10.03.2021 р. від COVID-19 вже вакциновано більше 29 тис. українців. В Житомирській області за це період загалом провакциновано більше 500 чол. Серед них в Коростенському районі станом на 10.03.2021 р. імунізовано вже 120 медичних працівників.

На Коростенщині вакцинація проходить за допомогою мобільних бригад з імунізації у виїзному режимі в спеціально організованих місцях для людей, які цього потребують. Відзначу, що це перший раунд імунізації. Для того, щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19, необхідно отримати дві дози однієї вакцини.

Дізнатись більше про COVID-19 та імунізацію, записатися до листа очікування вакцинації можна на офіційному сайті МОЗ та на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua .

Наталія Колєнова,

старший інспектор Управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь