Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація від COVID-19: проведено імунізацію медичних працівників у Бердичеві. ВІДЕО

Дата: 12.03.2021 14:32
Кількість переглядів: 401

У Житомирській області триває перший етап вакцинації від COVID-19. Так, 11 березня проведено імунізацію серед медичних працівників КНП ЦПМСД Бердичівської міської ради та КНП “Госпіталь ветеранів війни” Житомирської обласної ради – вакциновано 70 осіб.

Фото без опису

Усього протягом минулої доби у Житомирській області щеплено 128 чоловік.

“На мою думку, немає такої вакцини, яка б перевищувала ризик захворювання. Це підтверджує статистика. Щойно вакцинувалася й почуваю себе добре”, – зазначила лікар ЛФК КНП ЦПМСД Бердичівської міської ради Тетяна Ліскова.

Сімейний лікар Амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №5 Володимир Складанюк підкреслив важливість вакцинування від COVID-19 задля створення колективного імунітету:

“Я щодня приймаю по кілька десятків пацієнтів, хворих на коронавірус. Вакцинуватися обов’язково потрібно для того, щоб запобігти захворюванню на коронавірусну інфекцію або мати можливість перенести це захворювання в легкій формі”.

Головний лікар КНП “Госпіталь ветеранів війни” Житомирської обласної ради Павло Журбенко розповів, що навіть не вагався щодо необхідності вакцинування від коронавірусної інфекції.

“Однозначно вакцинуватися треба. Це наш шлях до повноцінного нормального життя та захист від COVID-19”, – наголосив Павло Журбенко.

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

Станом на 11 березня в Україні вакциновано 38 237 осіб, з яких 779 жителів Житомирщини.

Житомирська область отримала першу партію вакцини від СOVID–19 24 лютого у кількості 17 300 доз та розпочала перший етап з вакцинації.

Довідково. Зараз в Україні використовують вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) 23 лютого 2021 року в Україну прибуло 500 тис. доз вакцини AstraZeneca (Covishield), яку країна законтрактувала державним коштом у виробника Serum Institute через Crown Agents.

Вироблена в Індії вакцина має локальну назву Covishield.

Україна також отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.

22 лютого 2021 року, МОЗ України зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Це векторна вакцина, розроблена британсько-шведською компанією AstraZenecа та Оксфордським університетом. Вакцина є безпечною та ефективною для людей віком від 18 років і старше. Її ефективність становить 63,09% (згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів з імунізації ВООЗ щодо використання вакцини AstraZeneca/Oxford (AZD1222) від 10.02.2021).

Поза Європою цю вакцину випускають в Республіці Корея та Індії. Вироблена в Індії вакцина має локальну назву Covishield. Вона схвалена ВООЗ для екстреного використання і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів.

Нагадаємо, що в Коростенському районі від COVID-19 також вакцинують медичних працівників


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь