Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Учасники бойових дій та відомі особи старші за 60 років можуть претендувати на залишки доз вакцини проти COVID-19

Дата: 12.03.2021 16:08
Кількість переглядів: 392

11 березня 2021 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ №443 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють із початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення. 

Фото без опису

Першочергово рекомендується вакцинувати пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Зокрема, пріоритетними є всі медичні працівники, а також люди віком від 80 років, соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

У разі відсутності можливості вакцинації визначених груп із другого етапу для популяризації вакцинації рекомендується залучати публічних та громадських діячів:

  1. Ветеранів АТО/ООС;
  2. Народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, обласних рад, органів місцевого самоврядування, лідерів і представників релігійних організацій;
  3. Видатних письменників, журналістів, спортсменів, музикантів, акторів, співаків, інших діячів сфери культури, які старші 60 років.

Важливо, щоб під час вакцинації всі наявні дози були використані ефективно. Залучення громадських діячів допоможе показати на конкретних прикладах, що вакцинація від COVID-19 є безпечною.

Нагадуємо, що вакцина Covishield/AstraZeneca поставляється в Україну в багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакону, вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки і триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне охолодження вже відкритого флакона або використання його після 6 годин із моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні, імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі вакцинують медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На цьому етапі вакцинація здійснюється мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua та за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19. Запишіться в чергу на вакцинацію на сайті або в мобільному додатку «Дія».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь