Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юрій Оханський долучився до онлайн-обговорення питання реорганізації архівних відділів РДА

Дата: 16.03.2021 12:42
Кількість переглядів: 518

Враховуючи значимість та актуальність питань, що постають в роботі архівних відділів районних державних адміністрацій під час зміни адміністративно-територіального устрою та реформи децентралізації влади в Україні, Державна архівна служба України ініціювала обговорення питань реорганізації архівних відділів районних державних адміністрацій у форматі Zoom-конференції на платформі Укрдержархіву.

Участь у заході, який відбувся сьогодні, 16 березня, взяли представники обласних державних адміністрацій, державних архівів областей, районних державних адміністрацій, архівних відділів райдержадміністрацій. Від Житомирської облдержадміністрації до онлайн-зустрічі долучився заступник голови ОДА Юрій Оханський.

Учасники зустрічі обговорили основні проблемні питання процесу реорганізації архівних відділів та ознайомилися з розробленими Укрдержархівом методичними рекомендаціями.

Голова Укрдержархіву Анатолій Хромов, відкриваючи онлайн-захід, окреслив основні завдання задля вирішення зазначеного питання.

“Це має бути одним із пріоритетних напрямків роботи у 2021 задля ефективної організації архівної служби в новосторених територіальних одиницях в умовах децентралізації. Ми маємо вирішити декілька основних проблем – це і робота реорганізованих архівних відділів райдержадміністрацій, і доля трудових архівів на місцях, а також створення архівних підрозділів у територіальних громадах”, – наголосив Анатолій Хромов.

Із методичними рекомендаціями «Організація архівної справи в територіальній громаді. Частина 2. Організація роботи архівних відділів районних державних адміністрацій» можна ознайомитися за посиланням.

Відеозапис онлайн-зустрічі можна переглянути ТУТ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь