Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація від COVID-19: проведено імунізацію медичних працівників Житомирського обласного перинатального центру

Дата: 16.03.2021 15:29
Кількість переглядів: 263

На Житомирщині триває вакцинація від COVID-19. Так, у КНП «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради сьогодні, 16 березня, щеплено 40 осіб, із них – 36 медпрацівників даного медичного закладу та залишковою вакциною 4 публічні особи, які зареєструвалися в програмі.

Фото без опису

А саме:

Ірина Коцюба – громадський діяч, завідувачка кафедри екології Державного університету «Житомирська політехніка», кандидат технічних наук, доцент;

Дмитро Клименко – журналіст;

Ніна Шепетуха – волонтер військового шпиталю, волонтер проєкту «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України», волонтер БФ «Лелекера»;

Володимир Дорошенко – директор СДЮСШОР “ПОЛІССЯ”.

Відповідно до наказів Міністра охорони здоров’я України №369 і №443 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19 публічних осіб Житомирщини запрошують власним прикладом популяризувати вакцинацію від коронавірусної хворобиДля цього потрібно заповнити анкету за посиланнямhttp://bit.ly/2OtfD6e 

У Житомирській області від початку вакцинальної кампанії щеплена 1271 особа, з яких 130 – за минулу добу 15 березня. 

Нагадаємо, що Житомирська область отримала першу партію вакцини від СOVID–19 24 лютого у кількості 17 300 доз та розпочала перший етап з вакцинації.

Довідково. Зараз в Україні використовують вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) 23 лютого 2021 року в Україну прибуло 500 тис. доз вакцини AstraZeneca (Covishield), яку країна законтрактувала державним коштом у виробника Serum Institute через Crown Agents.

Вироблена в Індії вакцина має локальну назву Covishield.

Україна також отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.

22 лютого 2021 року, МОЗ України зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Це векторна вакцина, розроблена британсько-шведською компанією AstraZenecа та Оксфордським університетом. Вакцина є безпечною та ефективною для людей віком від 18 років і старше. Її ефективність становить 63,09% (згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів з імунізації ВООЗ щодо використання вакцини AstraZeneca/Oxford (AZD1222) від 10.02.2021).

Поза Європою цю вакцину випускають в Республіці Корея та Індії. Вироблена в Індії вакцина має локальну назву Covishield. Вона схвалена ВООЗ для екстреного використання і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь