Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дотримуйтесь інформаційної гігієнти – не вірте фейкам!

Дата: 17.03.2021 10:52
Кількість переглядів: 439

МОЗ нагадує, що вакцинація – найефективніший елемент для подолання пандемії COVID-19. Сьогодні кожен українець може зробити внесок у боротьбу з COVID-19 шляхом вакцинації.

Вакцина проти COVID-19 не може спричинити захворювання. Однак існує ймовірність того, що ви отримаєте першу дозу вакцини вже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинулись. 

Або ж інфікуєтеся та захворієте після проведення вакцинації. 

Нагадуємо, що організм після щеплення напрацьовує імунітет щонайменше три тижні. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. 

Навіть через три тижні після введення другої дози вакцини існує невелика вирогідність того, що ви все одно захворієте. Але в цьому випадку ви наймовірніше перенесете захворювання легко і без ускладнень. 

Загальна слабкість або підвищення температури − це звичайна реакція на вакцину проти COVID-19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації. 

Проте якщо у вас з’явились характерні симптоми захворювання на COVID-19: висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку, – слід звернутися до лікаря. 

Для запобігання розповсюдженню неправдивої інформації ми зібрали найпоширеніші фейки на тему імунізації. Один з них прямо на інфографіку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь