Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олександр Кубраков презентував трирічний план трансформації Укравтодору за європейським зразком

Дата: 25.03.2021 16:27
Кількість переглядів: 294

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков представив програму трансформації відомства на 2021-2023 роки. Цей план покликаний впровадити найкращі практики країн ЄС. Низка ключових реформ буде реалізована за підтримки ЄБРР, повідомляє пресслужба Укравтодору.

«Усі управлінські рішення мають бути засновані на даних, data-basedpolicies, за планами та стратегіями має стояти наука», – заявив Олександр Кубраков.

Серед запланованих заходів, про які вже оголосив Укравтодор: впровадження Плану антикорупційних заходів у рамках проєкту з ЄБРР, переведення всієї тендерної документації в електронний формат, створення відкритих реєстрів асфальтобетонних заводів та калькулятору розрахунку досвіду підрядника, лібералізація ціноутворення – від етапу проєкту до звітування за виконані роботи. Все це в комплексі дозволить суттєво знизити корупційні ризики галузі.

Паралельно з цим в Укравтодорі реалізовуватимуть стратегію покращення управління якістю. Зокрема буде запущено новий підхід до моніторингу доріг. Із наступного року повністю автоматизується система пріоритизації ремонтних та будівельних робіт за принципами, які вже використовують уряди 134 країн та рекомендовані Світовим банком.

На найдорожчих проєктах будуть використовувати міжнародно визнані форми договорів (FIDIC, NEC та інші). Для цього доведеться переглядати системи контрактування підрядників та ціноутворення, арбітражу щодо.

Також агентство формуватиме нормативну базу для застосування WiM-технології (зважування під час руху) в проєктуванні інфраструктурних об’єктів.

Нагадаємо, минулого року Укравтодор у рамках програми Президента «Велике будівництво» побудував та відремонтував 4 тисячі км доріг загальнодержавного значення. Як повідомив координатор «Великого будівництва», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, план – відремонтувати всю мережу (понад 20 тисяч км) доріг державного значення до кінця 2023 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь