Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За добу рятувальники області ліквідували 8 загорянь сухої рослинності

Дата: 27.03.2021 17:57
Кількість переглядів: 367

Минулої доби в екосистемах семи районів області виникли пожежі, внаслідок яких вигоріло 22 га сухої трави. В деяких районах бійці ДСНС виїжджали на гасіння сухостою навіть по декілька разів.

Фото без опису

Так, 26 березня о 12:23 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності поблизу смт Лугини. Про це рятувальників сповістили місцеві жителі, які помітили задимлення. Сильні пориви вітру сприяли швидкому поширенню вогню в бік їх житлових осель.

По прибуттю на місце події з’ясувалося, що на відкритій території горить сухостій площею 4 га. Зусиллями бійців ДСНС та селян пожежу вдалося ліквідувати та не допустити подальшого розповсюдження вогню на більшу площу.

Ще два займання сухостою майже одночасно виникли минулої доби  неподалік сіл Лісовщина та Горбачі Коростенського району. Там горів сухостій на площі 3 та 2 га відповідно. В обох випадках вогонь рухався в сторону житлового сектору. Однак рятувальникам вдалося відбити вогонь, не допустивши його поширення.

Загалом упродовж доби в Андрушівському, Коростишівському, Малинському, Житомирському та Попільнянському районах вогнеборці приборкали 5 пожеж на відкритих територіях загальною площею майже 15 га. Причини виникнення усіх загорянь встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій, не розводити багаття у вітряну погоду та не викидати недопалки у траву чи на узбіччя доріг. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

1.jpg3.jpg

5.jpg6.jpg

У ДСНС України

у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь