Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Чоповицькій селищній громаді на Житомирщині запрацювала поліцейська станція. ВІДЕО

Дата: 01.04.2021 11:37
Кількість переглядів: 651

31 березня у смт Чоповичах Коростенського району відкрилась поліцейська станція, в якій постійно працюватимуть дільничний офіцер, за окремим графіком – інспектор ювенальної превенції і за потреби – група швидкого реагування місцевої поліції. 

Участь у відкритті поліцейської станції у смт Чоповичах взяли керівник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Юрій Олійник, заступник начальника ГУНП Артем Лисогор, представники Управління превентивної діяльності ГУНП, Малинського відділення поліції, Коростенської райдержадміністрації та Чоповицької селищної громади. 

Фото без опису

Голова селищної ради Михайло Філоненко розповів:

– До складу нашої громади увійшли 27 сіл, тож населення загалом складає близько 6,5 тисяч осіб. Майже 2,5 тисячі людей проживають у самих Чоповичах. Звісно, питання безпеки є пріоритетним. Ми реалізували вже не один проєкт по «Безпечній громаді». Зокрема, з 2018 року у нас працює мережа відеоспостереження. А сьогодні, вивчивши досвід інших громад на Житомирщині, ми відкриваємо поліцейський офіс, - зазначив він. 

Фото без опису

Приміщення поліцейської станції, що відсьогодні діятиме у Чоповичах, розраховане на постійне перебування тут дільничного офіцера. Його робоче місце відповідно обладнане усім необхідним. Місцеві жителі, за словами дільничного поліцейського, найчастіше звертаються за допомогою у випадках сімейного насильства на ґрунті пиятики, а також з приводу крадіжок. 

Інший кабінет поліцейської станції обладнаний спеціально для роботи інспектора ювенальної превенції, який працюватиме тут за графіком. Дитячий куточок оформлений з урахуванням перебування на станції дітей.

Фото без опису

За потреби тут працюватиме черговий наряд реагування патрульної поліції. Для забезпечення належних умов, у тому числі цілодобового несення служби, громада виділила ще два кабінети.  

Фото без опису

– Нині ми відкрили 25 поліцейську станцію в області. Переконаний, що проєкт «Поліцейський громади» - надважливий як для людей, так і для нас, правоохоронців. Поліцейський має бути безпосередньо серед людей і чути потреби та проблеми громади. А відтак у межах компетенції і миттєво реагувати на виклики. Тішить, що маємо стовідсоткову підтримку збоку громад щодо впровадження проєктів з безпеки громадян, тож не зупиняємось і активно рухаємось далі,  - прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Юрій Олійник.

Фото без опису

 © Головне управління Національної поліції в Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь