Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олена Зеленська: Сьогодні Всесвітній день поширення інформації про аутизм, і це гарна нагода поговорити про тих, хто живе з цим розладом

Дата: 02.04.2021 15:16
Кількість переглядів: 285

Аутизм не є хворобою, тим паче психічною – це комплексний стан, розлад розвитку людини. Люди з аутизмом – дуже різні. Хтось може жити самостійно, а комусь необхідна підтримка протягом усього життя. Хтось має надзвичайні таланти та здібності, а хтось потребує всебічної допомоги у навчанні. Хтось користується мовою, а хтось комунікує лише картинками.

Я поділюся декількома підказками, які, сподіваюся, стануть вам у пригоді під час спілкування з людиною з аутизмом.

? Говорячи про людину з аутизмом, потрібно на перше місце ставити «людина», а потім – діагноз: «людина з аутизмом», «людина з РАС», «людина у спектрі аутизму» замість дискримінаційного «аутист».

? Щоразу, коли ви бачите чиюсь незвичну поведінку, рухи, вигукування або гучну істерику в дитини – не лякайтеся, краще запропонуйте свою допомогу. Можливо, це нервове перевантаження, і в такому разі ваша увага та небайдужість допоможуть людині з аутизмом заспокоїтися.

В Україні ще багато роботи задля створення рівних умов і можливостей для гідного життя кожного, але вже сьогодні ми всі можемо зробити вагомі кроки на шляху до взаєморозуміння і взаємоповаги. Мені б дуже хотілося, щоб ЗМІ приділяли увагу цій темі, особливо сьогодні. Давайте разом поширювати інформацію!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь