Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Упродовж минулої доби вогнеборцями області ліквідовано 11 пожеж сухої рослинності

Дата: 06.04.2021 21:53
Кількість переглядів: 321

Упродовж минулої доби на території області вогнеборцями ліквідовано 11 загорянь сухої рослинності та чагарників, що сталися на відкритих територіях, як в межах населених пунктів так і поблизу них. Загалом вогнем пройдено 21 га території.

Дві таких пожежі ліквідовано у Коростенському районі. Так, 5 квітня о 17:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на полі 156-го км траси Київ-Ковель.

На місці події бійці ДСНС встановили, що на відкритій території горить минулорічна суха рослинність на площі близько 1 га. До того ж, через пориви вітру вогонь стрімко поширюється на житловий сектор районного центру.

Рятувальники вже за 8 хвилин пожежу локалізували та о 18:00 – ліквідували. В результаті вогнем знищено 1 га сухої трави та кущів. Бійцям ДСНС вдалося зупинити вогонь та не допустити його подальшого поширення на більшу площу.

Ще одне загоряння сухостою коростенські рятувальники ліквідували о 21:25 поблизу с. Білошиці, де вогонь загрожував приватним житловим будинкам. В результаті вогнем пройдено 2 га території. Вогнеборцям вдалося запобігти перекидання полум’я на будівлі.

Ще дві пожежі сухої рослинності на відкритій території минулої доби ліквідували житомирські рятувальники на околиці обласного центру. Там загалом вогнем знищено 3 га сухотрав’я. Вогнеборці запобігли поширенню полум’я на розташований неподалік гаражний кооператив «Схід».

Також, упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували ще 7 пожеж в екосистемах області на загальній площі 15 га. Суха трава горіла в Баранівському, Хорошівському, Народицькому, Бердичівському, Любарському та двічі в Овруцькому районах. Під час усіх пожеж ніхто не постраждав. Наразі обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

IMG-8791.JPGIMG-8802.JPG

ГУ ДСНС України

у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь