Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про стан забезпеченості киснем хворих на COVID-19 в Олевській центральній лікарні

Дата: 08.04.2021 12:59
Кількість переглядів: 665

7 квітня перший заступник голови Коростенської РДА Сергій Кириченко спільно із заступником голови Коростенської РДА Ларисою Хоречко, здійснили робочу поїздку до Олевської територіальної громади.

Фото без опису

В ході візиту до КНП «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради спільно з першим заступником міського голови Василем Ковальчуком та заступником міського голови Юрієм Данюком представники Коростенської РДА поспілкувались з медичними працівниками лікарні та перевірили стан забезпеченості киснем хворих на COVID-19.

Фото без опису

На сьогоднішній день в лікарні функціонують 140 ліжок, з них 87 відведено для хворих на короновірус. Станом на 7 квітня 86 ліжок під COVID-19 було зайнято хворими з Олевської та Ємільчинської ТГ, а це практично 100% наповненість.

Фото без опису

Відзначимо, що подання кисню нині можливе до 70 точок лікарні завдяки 12 кисневим концентраторам та одному з двох кисневих генераторів. Ще один з генераторів наразі знаходиться в стані підключення.

Фото без опису

Щоденно лікарня закупляє ще 20 кисневих балонів. В середньому на добу йде 20-30 балонів. Станом на 7 квітня 35 людей перебували на кисневій дотації.

Фото без опису

Зауважимо, що медикаментозне забезпечення хворих на короновірус в лікарні відбувається за рахунок державного бюджету. Також КНП «Олевська центральна лікарня» підписала 12 пакетів медичних послуг з НСЗУ.

Фото без опису

В найближчих планах Олевської міської ради розгляд питання встановлення на території лікарні кисневої станції.

Фото без опису

Як говорять представники місцевої влади: «Встановлення такої станції досить дороговартісне. Проте маємо зробити все аби залучити додаткові кошти, щоб станція все ж запрацювала і в нашій лікарні».

Фото без опису

В свою чергу Сергій Кириченко відзначив, що: «Сьогодні ми маємо безліч прикладів лікарень місцевих рад, де застосовується співфінансування. Людське здоров’я – це найбільша цінність кожного з нас. Маємо зробити все аби його вберегти і відкрито дивитись в очі людям».

Фото без опису

Підтримала його і Лариса Хоречко: «Як керівники громади, так і лікарі Олевської центральної лікарні, ви на місці краще знаєте проблемні питання закладу. Тому закликаємо вас до ініціативності, до вирішення всіх нагальних питань. Зі свого боку Коростенська районна державна адміністрація зробить все можливе аби допомогти у їх вирішенні».

Фото без опису

Підводячи підсумки робочої поїздки представники Коростенської РДА щиро подякували медичним працівникам за їх важку працю, чуйність до пацієнтів, розуміння важливості своєї місії та низько вклонились лікарям, які нині знаходяться на передовій боротьби з пандемією.

Фото без опису

Наталія Колєнова,

відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Коростенської районної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь