Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ліси – багатство нашого Полісся!

Дата: 13.04.2021 12:43
Кількість переглядів: 508

В давнину найбагатшими країнами були ті, природа яких найбільш щедра; нині найбагатші країни - ті, в яких людина найбільш діяльна. Генрі Бокль

До Дня довкілля Державна агенція лісових ресурсів України проводить акцію «Створюємо ліси разом», яка стартувала в Міжнародний день лісів 21 березня та триватиме до 17 квітня 2021 року. Цей захід став доброю традицією який згуртовує усіх небайдужих довкола надзвичайно важливого питання збереження і відновлення лісових ресурсів.

Група педагогічних працівників Михайлівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів та їх діти 12 квітня взяли участь у зазначеній акції на території Бехівського лісництва ДП «Коростенське лісомисливське господарство».

Робота розпочалася з проведення цільового інструктажу з техніки безпеки, поведінки під час перебування на природі, зокрема в лісі, який провів майстер лісу Олександр Ткачук.

Олександр Васильович ознайомив з організацією виробничого процесу в Бехівському лісництві, розповів про схему посадки лісових культур та провів майстер-клас: на яку глибину саджати дерево, яка повинна бути між саджанцями відстань в рядку та як правильно коріння саджанця ущільнювати ґрунтом за допомогою Меча Колесова.

Він також зазначив, що основними напрямками роботи лісництва є створення лісових культур і догляд за ними, охорона та захист лісу від пожеж і шкідників, вирощування сіянців, заготівля насіння, лісопродукції. Майстер зауважив, що особливо гостро постала проблема забруднення лісових масивів побутовим і будівельним сміттям.

Учасники акції завзято трудилися, саджаючи лісові культури, основні лісоутворюючі породи (дуб, хвоя) на біогалявині (35 квартал, 2 виділ). Відведена площа під створення лісових культур становить 2,9 га. Проведена робота це лише невеликий крок у відтворенні лісів, однак лише від кожного з нас залежить відродження добробуту в Україні.

Адміністрація школи виражає вдячність також інженеру з техніки безпеки Бехівського спецкар’єру Тичині Валерію Олександровичу за надану допомогу у забезпеченні транспортом.

Тетяна Музиченко,

заступник директора з навчально-виховної роботи

Михайлівської СЗШ І-ІІ ступенів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь