Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ольга Стефанішина: «Зелений» курс — один з пріоритетів розвитку транскордонного співробітництва

Дата: 16.04.2021 08:51
Кількість переглядів: 245

14 квітня Кабінет Міністрів України затвердив Програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки. Це стратегічний документ, спрямований на розвиток прикордонних регіонів та розширення співпраці з сусідами України на суші та по морю: Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Болгарією, Грузією та Туреччиною.

Одним із пріоритетних напрямів у документі визначено участь України в реалізації Дунайської транснаціональної програми та Стратегії ЄС для Дунайського регіону, де Україна головуватиме з листопада 2021 року по листопад 2022 року. За словами Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, це важливе рішення, адже Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, яка головуватиме в Стратегії, і відповідатиме за пріоритетні напрямки співпраці держав у рамках ініціативи.

Окрім того, план заходів з реалізації програми передбачає залучення України до формування політики Європейського зеленого курсу.

 

«Стратегічна програма транскордонного співробітництва, яку ми затвердили, закріплює мету синхронізації політик із Європейським зеленим курсом. Адже це є пріоритетом Уряду, тому ми будемо включати цілі «зеленої» трансформації і в регіональні плани. Безумовно, нашою стратегічною метою є і покращення умов життя в прикордонних регіонах України, зокрема через підвищення екологічних стандартів, створення «зелени» робочих місць та залучення інвестицій»,  — зазначила Ольга Стефанішина.

Також стратегія транскордонного співробітництва передбачає доступ України до структурних фондів ЄС. Тож завдання для державних органів влади — залучати фінансування для розвитку регіонів за рахунок міжнародної технічної допомоги та програм прикордонного співробітництва в рамках європейського фінансового інструменту «Сусідство, розвиток і міжнародне співробітництво (NDICI)» .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь