Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Коростені за перший квартал роботи сектору з протидії домашньому насильству поліцейські винесли 42 термінові заборонні приписи

Дата: 16.04.2021 10:58
Кількість переглядів: 268

Нагадаємо,відповідний підрозділ запрацював у складі Коростенського районного управління з 17 лютого. Це друге місто на Житомирщині, де створений такий спеціалізований сектор, і результатом його роботи упродовж першого кварталу стало припинення понад чотирьох десятків випадків домашнього насильства.

Фото без опису

Робота сектору організована таким чином, що поліцейські щодня заступають на добове чергування, але пріоритетом у їх роботі є саме повідомлення про факти домашньої тиранії. У разі відсутності таких мобільна група працює по іншим подіям.

- За цей час поліцейські опрацювали до сотні викликів. У результаті склали 46 адміністративних протоколи  за вчинення насильства в сім’ї (173-2 КУпАП) та винесли 42 термінові заборонні приписи щодо домашніх кривдників, - розповів начальник Коростенського районного управління поліції Дмитро Гаращенко. 

Так, 13 квітня група працювала у с. Домолоч Коростенського району за викликом сестри через дебош 45-річного брата. Чоловік у стані агресії через зловживання алкоголем не лише скандалить та морально тисне на матір та сестру, а ще здатен ударити. Відтак поліцейські попередили чоловіка про відповідальність за такі дії та оформили адміністративні матеріали щодо нього. 

Загалом же  правоохоронці фіксують та припиняють правопорушення різного характеру.

- 13 протоколів поліцейські сектору склали під час роботи із заявниками за неправдивий виклик спецслужб, 7 - за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях, є й  за дрібне хуліганство та інші, - додав Дмитро Гаращенко.

Серед нинішніх напрямів сектору не лише реагування на уже наявні факти насильства, а й – попередження таких ситуацій. Відтак поліцейські перевіряють тих, хто уже потрапляв у поле їх зору за подібні правопорушення.

Коростенське районне управління поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь