Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виставка до 35-х роковин Чорнобильської трагедії в Словечанській територіальній громаді

Дата: 21.04.2021 17:26
Кількість переглядів: 256

В Словечанському будинку культури Словечанської ОТГ з 21 квітня по 3 травня діє виставка фото і документальних матеріалів, приурочена до 35-х роковин Чорнобильської Катастрофи. Виставка сформована за матеріалами зібраними головою ГО «Товариство дослідників Словечанщини» Олексієм Горбачевським. На виставці представлені публікації місцевої та обласної преси різних років, фотографії та документи ліквідаторів. Світлини, що були зроблені під час відвідування зони відчуження ліквідаторами в минулі роки. Цікавими є матеріали присвячені ліквідаторам нашим землякам з Овруччини.

Фото без опису

Велика подяка за допомогу в організації виставки директору КЗ "Словечанська публічна бібліотека" Наталії Хилевич, яка долучилась до її створення.

Фото без опису

Як зазначив ініціатор створення виставки Олексій Горбачевський: «Аварія на Чорнобильській АЕС найбільша техногенна катастрофа. Наближається 35-річниця від часу цієї світової трагедії. Все менше стає ліквідаторів і наш обов’язок перед суспільством і наступними поколіннями зберегти пам'ять про ті страшні події. Лише в нас в Словечанській ОТГ за даними Книги пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область нам відомо 99 ліквідаторів, деяких з них нажаль вже нема з нами. Загалом по всій Овруччині 1049 ветеранів ліквідаторів ЧАЕС. А по всьому новоствореному Коростенському району це до 8 тис осіб. Тож пам’ятаємо про Чорнобильську трагедію, як пересторогу майбутнім поколінням не робити помилок своїх предків».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь