Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Працівники архівного відділу Коростенської РДА підготували виставку архівних документів з нагоди 35-ої річниці трагічних подій на Чорнобильскій АЕС

Дата: 22.04.2021 15:28
Кількість переглядів: 521

Наближаються квітневі дні, що пекучим болем відгукуються в серцях багатьох жителів Коростенського району. Дні, які поділили життя людей на «до» і «після» аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

Вибух у 4-му енергоблоці ЧАЕС стався вночі 26 квітня 1986 року. В атмосферу було викинуто тони радіоактивних речовин. За даними експертів, сумарний викид становив 50 млн кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих в 1945 році на Хіросіму.

Вибух пару, супроводжуваний графітовим вогнем, зруйнував реактивний реактор, розсіюючи величезну кількість радіоактивних речовин по всій Україні і більшій частині Європи. Пожежники і аварійні працівники, що працювали на ліквідації, гинули від радіаційного отруєння.

Потужний викид радіації забрав життя тисяч людей, став причиною багатьох захворювань і завдав величезної шкоди екології. Місто стало привидом.

Сьогодні ми не маємо права забувати про ті трагічні дні. Тому проводяться заходи із вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів, серед яких і різного роду виставки.

Фото без опису

Саме з такою виставкою, присвяченою 35-ій річниці трагічних подій на Чорнобильскій АЕС, а саме з копіями архівних документів, які знаходяться на зберіганні в державному архіві Житомирської області, жителів Коростенського району знайомлять працівники архівного відділу Коростенської районної державної адміністрації.

Виставка розміщена на першому поверсі в приміщенні Коростенської районної ради. Ознайомитись з виставленими документами можна щодня з 8.00 до 17.00 (обідня перерва з 13 до 14.00) з дотриманням карантинних обмежень.

Наталія Колєнова,

відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Коростенської районної державної адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь