Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новий етап: Кирило Тимошенко анонсував перетворення Чорнобильської зони на туристичний магніт

Дата: 27.04.2021 12:26
Кількість переглядів: 250

У понеділок, 26 квітня, відбулося передвідкриття мультимедійної виставки «Чорнобиль. Подорож» на ВДНГ у Києві. Виставка, яку відвідали Президент України Володимир Зеленський, Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі та заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, стала одним з перших кроків до того, щоб розпочати роботу з розвитку Чорнобильської зони відчуження.

Фото без опису

«Прямо тут, у павільйоні №1, можна потрапити до самої зони відчуження, навіть дослідити її. Все – завдяки сучасним технологіям. Тут також безліч відео, архівних світлин, можна послухати людські історії, навіть записати свої власні думки та переживання у відео- або аудіоформаті», – повідомив він.

Окрім фокусу на трагічних наслідках катастрофи, виставка дозволяє побачити, як у зону поступово повертається життя. Через 35 років після аварії Офіс Президента України розпочав новий етап в історії зони відчуження, в рамках якого цю територію планується зробити точкою розвитку.

За словами Тимошенка, у Чорнобильській зоні уже працює перша сонячна електростанція Solar Chernobyl, є можливості для створення нових подібних підприємств.

«Тут великий потенціал для науково-дослідних експедицій. Кількість туристів за останні три роки зросла у 16 разів. Цікавим напрямком для інвестицій є кіновиробництво. Одним із основних символів розвитку завжди є дороги. Цього року у Чорнобильській зоні відчуження стартувала програма президента Володимира Зеленського «Велике будівництво»», – розповів заступник голови ОП.

За три роки у зоні планується оновити ключові маршрути, аби зробити територію доступною для туристів, екологів, природоохронців і науковців.

«Поступово Чорнобиль стає одним із туристичних магнітів України. Символом того, що людство здатне відновлюватись, якщо робитиме висновки із власних помилок. Виставка «Чорнобиль. Подорож» – один із перших кроків до того, щоб деміфологізувати тему і почати роботу із розвитку зони відчуження», – резюмував Тимошенко.

Як раніше повідомлялося, вже у цьому році до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи Укравтодор оновить 40 км між КПП «Дитятки» та «Прип‘ять», а також під’їзд до ЧАЕС в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь