Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шкільний тиждень активізму «Спільно. Сильно» у Михайлівській СЗШ

Дата: 28.04.2021 14:41
Кількість переглядів: 1219

Учні Михайлівської СЗШ впродовж 19-23 квітня взяли участь у проекті «Спільно Сильно – шкільний тиждень активізму" (#СпільноСильно #мріємотадіємо) в рамках програми «Мріємо та діємо», що впроваджувалася за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконувалася IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Шкільний тиждень активізму – це можливість для вчителя та учнів проаналізувати сильні сторони їхніх громад та ті, які потребують змін, згенерувати ідеї та рішення, обрати одну для реалізації та втілити її.

За ініціативи заступника директора з навчально-виховної роботи Тетяни Василівни Музиченко, було створено волонтерський загін «Бути добру!Be good!», з учнів 6-8 класів, мета якого протягом тижня допомагати людям похилого віку.

Увагу до людей похилого віку учні виявили своєю працею. За час реалізації проекту учні здійснили 6 візитів додому до місцевих дідусів та бабусь, а саме відвідали: Тищенко Петра (86 років); Костюшко Івана (92 роки), Ущапівську Євгенію (82 роки), Бовсунівського Олександра (83 роки), Романову Катерину (85 роки) та Костюшко Надію (71 рік). Учні допомагали упорядковувати подвір’я та прибирали їх від сміття, здійснювали доставку ліків та продуктів харчування, загрібали листя, білили дерева, приводили до ладу квітники і навіть допомагали поратися біля бджіл. В останній день тижня волонтерський загін долучився до прибирання центральних вулиць рідного села та зони відпочинку навколо місцевого водоймища. Тиждень був важкий, виснажливий, але слова вдячності, що лунали підбадьорювали.

Маленькі кроки приводять до великих змін, тому сподіваємося, що маленькі ініціативи, започатковані учнівською командою, приведуть до великих змін у свідомості громадян.

Акція допомогла сформувати громадську та соціальну активність дітей, виховала шанобливе ставлення до людей похилого віку, розвинула в учнів загальнолюдські чесноти: чесність та щирість у відносинах, відповідальність та взаємодопомогу.

Наша шкільна активність ніколи не закінчується, ми завжди повні сил та енергії, а головне ми мріємо та діємо.

Педагог-організатор Михайлівської СЗШ

Ірина КОБИЛИНСЬКА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь