Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація від COVID-19 на Житомирщині: завтра стартує повторна імунізація вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech)

Дата: 12.05.2021 16:31
Кількість переглядів: 402

На Житомирщині триває щеплення від COVID-19. Так, станом на 12 травня вакциновано 28 933 особи. Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА, наразі в області розпочато ревакцинацію маломобільних груп населення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.  

Фото без опису

Також для проведення повторного щеплення 11 травня Житомирська область отримала ще 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

Сьогодні здійснюється розподіл даної вакцини. Завтра, 13 травня, розпочнеться ревакцинація підопічних та працівників інтернатних установ у Новоборівській територіальній громаді.

Довідково. Виробник вакцини CoronaVac  китайська компанія Sinovac Biotech. Вакцина CoronaVac є традиційною інактивованою вакциною – на основі «вбитого» вірусу. Її постачають в однодозових шприцах, готових до ін’єкцій. Фахівці Університету імені Богомольця повідомили, що китайська вакцина CoronaVac має ефективність 83%.

Вакцина Comirnaty (Комірнаті)  це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вона дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Ефективність вакцини становить 95%.

На національному складі вона зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C. На обласному складі вакцина Comirnaty зберігається в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 градусів Цельсія флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати протягом 120 годин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь