Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Ігнатпільському лісництві збудували нові теплиці

Дата: 12.05.2021 19:21
Кількість переглядів: 453

П’ять нових теплиць загальною площею 1800 м², практично, готові до засіву в Ігнатпільському лісництві Овруцького лісгоспу. Наразі, всі роботи з монтажу закінчені, бригада будівельників збиває дерев’яні доріжки, лісокультурниці розрівнюють грунтову суміш і мульчують грядки.

Фото без опису

Красуня сосна – основна лісоутворююча порода наших лісів. Щоби вона досягла виробничої стиглості має пройти 80 років. Ці теплиці – своєрідний пологовий будинок для мільйонів майбутніх сосон. Як і будь-яке маля, деревце вимагає уваги і знань щодо посадки й догляду, щоб з крихітної насінинки проклюнувся росточок, зберігся і виріс у могутнє дерево.

Грунтом для посіву є торф, змішаний з дерновою землею, – розповідає лісничий В’ячеслав Шваб. – Сам торф гарний субстрат для вирощування саджанців, але недолік його у чистому вигляді – швидке пересихання і легкозаймистість.

Мульчуємо грядки свіжою тирсою. Свіжою - обов’язково, адже залежана тирса є розсадником грибкових захворювань.

Металеві елементи каркасу теплиць хлопці робили самі, – показує на заклопотаних будівельників В’ячеслав Володимирович. – Згинали труби на спеціальному верстаті. На монтаж каркасів, фарбування їх, на натягування спеціальної плівки пішло два тижні напруженої роботи, адже хочемо вчасно посіяти!

Лісничий із задоволенням демонструє, як закриваються і відкриваються верхні й нижні торцеві фрамуги теплиць, за допомогою яких регулюється мікроклімат. Також передбачена система штучного поливу.

Нові теплиці приваблюють із середини, а ззовні вони виглядають навіть величними, особливо, якщо уявити масштаб майбутніх лісів, які незабаром у них зародяться.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь