Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#МиEUКраїна: Онлайн-марафон до Дня Європи досі триває

Дата: 13.05.2021 13:26
Кількість переглядів: 338

Ще 10 травня в Україні стартувала інформаційна кампанія з нагоди Дня Європи. Першою активністю став запуск онлайн-марафону #миEUКраїна, який триватиме до 15 травня, коли вся Україна відзначатиме День Європи. Через пандемію коронавірусу, другий рік поспіль святкування в Україні проходять онлайн.

Фото без опису

Житомирська ОДА в рамках урядової інформаційної кампанії EUКраїна за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за підтримки Представництва Європейського Союза в Україні і проєкту ЄС Association4U передала естафету в онлайн-марафоні #миEUКраїна до Дня Європи в Україні  Луганській обласній державній адміністрації.

Дедалі більше наших громадян демонструють завзятість у втіленні проєвропейського стилю життя. Поки на державному рівні впроваджують комплексний процес внутрішніх реформ, аби Україна приєдналася до економічного, культурного та політичного простору Євросоюзу, наслідувати європейські цінності та звички – це під силу кожному з нас.

От як наприклад, прибрати за своїм улюбленцем на прогулянці у парку чи під будинком – це прояв поваги до гідності наших одномістян чи сусідів, повага до свободи тих, хто розділяє з нами спільний простір. Це безпека дітей, які бавляться надворі. Це просто та швидко – бути відповідальним власником чотирилапого улюбленця.

Будувати європейську державу – це поважати себе та інших, дбати про добробут громади, мати активну громадянську позицію та бажання долучатися до створення позитивних змін.

Євроінтеграція не є закритим у найвищих кабінетах владних структур суто політичним процесом, це – вибір, основа буденного життя, дія, що починається з кожного з нас!

Більше про кампанію EUКраїна та про євроінтеграцію загалом можна дізнатися за посиланням: https://association4u.in.ua/

Довідково. Як відомо, шість базових цінностей ЄС зафіксовані в ст. 2 Договору про Європейський Союз: «Союз заснований на цінностях поваги людської гідності, свободи, демократії, рівності, правової держави і дотримання прав людини, включаючи права осіб, що належать до меншин. Ці цінності є спільними для держав-членів в рамках суспільства, що характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю і рівністю жінок і чоловіків».

Втілення базових цінностей ЄС є одним із критеріїв вступу до Союзу, як зазначено в ст.49: «Будь-яка європейська держава, яка поважає цінності, зазначені в статті 2 Договору про Європейський Союз, і зобов’язується впровадити їх в життя, може звернутися із заявкою з метою стати членом Союзу».

День Європи відзначається щорічно: 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом як річниця проголошення плану виходу Європи з післявоєнної кризи міністром закордонних справ Франції Робер Шуманом 9 травня 1950 року, відомої також як Декларація Шумана. В України свято відзначають з 2003 року у третю суботу травня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь