Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Мінрегіоні обговорили реалізацію програми “Велике будівництво” та зміни до ДБН щодо проєктування та будівництва автодоріг

Дата: 17.05.2021 16:05
Кількість переглядів: 356

У Міністерстві розвитку громад та територій пройшло засідання секції технічного регулювання та нормативного забезпечення у будівництві Науково-технічної ради Мінрегіону, на якому було розглянуто проєкт Зміни №2 ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Частина I. Проектування. Частина II. Будівництво» розроблений ДП «ДерждорНДІ».

Фото без опису

Захід відбувся під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій Наталії Козловської, за участю представників Міністерства інфраструктури, Укравтодору, ДСНС, базових організацій у будівництві, експертів.

«Наразі в Україні завдяки програмі Президента «Велике будівництво» триває масштабна відбудова інфраструктурних об’єктів: шкіл, дитсадків, спортивних об’єктів та автомобільних доріг. Нова дорожня інфраструктура вимагає оновлення будівельних норм щодо проєктування та будівництва автодоріг, що дозволить підвищити їх якість та безпечність», – зазначила Наталія Козловська.

Зокрема, запропоновані зміни стосуються розташування дорожніх огорож на дорогах загального користування та освітлення доріг міжнародного значення, а також влаштування пішохідних переходів та розв’язок в різних рівнях на автодорогах загального користування. Зміни направлені на підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

За результатами обговорення на засіданні Секції до проєкту Зміни були внесені пропозиції від Мінінфраструктури та учасників засідання. Було прийнято рішення доручити ДП «ДерждорНДІ» («Державний дорожній науково-дослідний інститут ім.М.П.Шульгіна») опрацювати зауваження та застереження, підготувати та винести на розгляд на найближче засідання Секції доопрацьований проєкт Зміни до ДБН.

Раніше заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко повідомив, що роботи з реконструкції автомобільних доріг за програмою Президента «Велике будівництво» стартували в усіх регіонах України.

Нагадаємо, що голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу зазначив, що у 2021 році в рамках програми “Велике будівництво” у Житомирській області буде побудовано та реконструйовано майже 250 кілометрів доріг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь